HomeOver onsDirigentPianistContactVerslagenArchiefLeden

Verslagen van voorbije evenementen

 • Melody Singers Meppel vieren 30 jarig jubileum - zondag 27 januari 2019, Kerkje IJhorst


  Voor een volle kerk in IJhorst liet het koor de Melody Singers Meppel tijdens het 30-jarig jubileumconcert horen hoe het koor gegroeid is onder leiding van dirigent Gé de Wit. Sinds januari 2016 staat Gé voor het koor en hij is erin geslaagd het koor zuiver en enthousiast te laten zingen met ook de nodige interpretatie van de muziek.

  Dat het koor al sinds 2004 begeleid wordt door concertpianist Tjako van Schie komt het koor hoorbaar ten goede. Tjako drukt op elk nummer muzikale stempel, of het nou klassiek, gospel of swingend moet zijn. Hij geeft er altijd zijn muzikale interpretatie aan. Zijn altijd sprankelende improvisaties verrassen het koor telkens weer en soms zelfs de dirigent, maar het houdt zowel koor als dirigent ook steeds goed bij de les.

  Het was een concert met een zeer gevarieerd muzikaal aanbod mede door bijzondere gasten: Henriette de Groot, sopraan, Hristo Golimenov Tenorsaxofonist en mannenkoor Dook o.l.v. dirigent Angelica Braam. Maar ook het repertoire van de Melody Singers was zeer gevarieerd en verrassend. Mooi klassiek koorwerk zoals My Lord What a Morning en Hymn To Freedom werden afgewisseld met een door de dirigent speciaal voor het koor bewerkte versie van A New Day Has Come van Celine Dion. Een lastig stuk, maar foutloos uitgevoerd door een enthousiast zingend koor.

  Henriette de Groot, Hristo Golimenov en Tjako van Schie speelden samen een selectie van hun in mei 2018 opgenomen CD met filmmuziek. Nella Fantasia, Titoli en Se, allemaal gecomponeerd door Ennio Morricone en ook het romantische The Way We Were uit de gelijknamige film uit 1973 onder regie van Sydney Pollack, werden prachtig vertolkt door de sopraan Henriette de Groot. Natuurlijk mocht ook The Pink Panther Theme van Henry Mancini niet ontbreken. Hristo Goleminov liet op zijn tenorsaxofoon herinneringen aan vroeger tijden herleven bij deze herkenbare en vrolijke melodie.

  Ook het mannenkoor Dook uit Frederiksoord o.l.v. dirigent Angelica Braam bracht een zeer gevarieerd aantal muziekstukken ten gehore. Angelica Braam was van 1997 tot 2003 de dirigent van de Melody Singers en het was natuurlijk bijzonder dat zij nu met haar mannenkoor een bijdrage leverde aan dit jubileumconcert. The Sound of Silence van Paul Simon en Art Garfunkel werd door Dook mooi ingetogen gezongen. Flying Free, ook een van de klassiekers bij koren, werd net als het Adiemus van Karl Jenkins, met passie vertolkt.

  Na de pauze startten de Melody Singers aan de uitdaging van het concert: een bijna 12 minuten durende compilatie van muziek van John Denver. Een uitdaging omdat de hoeveelheid tekst plus het enorme tempo waarop het stuk gezongen moet worden heel wat extra uren studietijd hebben gekost. Maar die extra energie die de dirigent er samen met de pianist aan besteed had betaalden zich helemaal terug. Zonder probleem zette het koor deze fraaie medley met verve neer tot grote waardering van het publiek.

  Aan het einde van het concert werd door de Melody Singers samen met Henriette de Groot het lieflijke Look at The World van John Rutter gezongen. Daarna sloot ook Dook aan en werd met alle deelnemers het kippenvelbezorgdende Somewhere uit West Side Story gezongen.

  Het jubileumconcert was mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuuronds, het Burgerweeshuis Meppel en het Cultuurplatform Meppel. Wij danken deze fondsen hartelijk voor hun financiële steun. • Optreden Tonckenshuis in Zuidwolde op dinsdagavond 4 juli 2017
  De Melody Singers zullen dinsdagavond 4 juli een gezellig zomerconcert verzorgen in Zuidwolde in het Tonckenshuis voor de bewoners, maar uiteraard kan iedereen komen luisteren! (Entree vrij.) Op het programma o.a. Beatles-liedjes, variaties op "Die Launige Forelle" van Schubert en een aantal andere fraaie werken.

 • Melody Singers schitteren in IJhorst!

  Het "Beestachtig Concert" van afgelopen zondag 2 april 2017 van de Melody Singers uit Meppel was niet alleen verrassend door de repertoirekeuze, maar ook door de zeer geslaagde uitvoering van de muziekstukken. Onder de enthousiasmerende leiding van dirigent Gé de Wit straalde het koor plezier uit en durfde er vol voor te gaan. Onder het gedurfde motto van de dirigent: beter enthousiast verkeerd dan voorzichtig goed, liet het koor zich van zijn beste kant zien. Het concert bestond grotendeels uit nieuw repertoire, slechts enkele delen uit "De Sound of Music" waren tijdens het vorige concert uitgevoerd. Het concert werd gehouden in de Ned. Hervormde kerk in IJhorst, een kerk met een mooie akoestiek en een vleugel waarop concertpianist Tjako van Schie met zijn vele speelse improvisaties koor en publiek steeds weer verrast.

  Begonnen werd de MSM-tune, speciaal voor het koor gecomponeerd door Tjako van Schie. Daarna werden tien variaties gezongen op "Die Launige Forelle" van Schubert. Variaties, alsof ze geschreven waren door Mozart, Beethoven of Wagner. Dat het koor plezier had tijdens dit muziekstuk was duidelijk hoorbaar. De sopraan Henriëtte de Groot vertolkte in haar solo gedeelte, virtuoos begeleid op de vleugel door Tjako van Schie, vijf Russische dierenliederen en het prachtige “Memories" uit Cats. Het koor vervolgde daarna met "Het Grote Beestenfeest", 5 humoristische dierenliedjes van Cees Stip en Joop Stokkermans met als toevoeging het vrolijke Twee Motten bewerkt door Jetse Bremer.

  Na de pauze werden met veel verve, voor het publiek zeer herkenbare, songs van de Beatles gebracht uit de "The Beatles in Revue". Het tweede gedeelte van het solo optreden van Henriëtte de Groot bestond uit filmmuziek o.a. “A time for us” uit Romeo ene Julia en "Nella fantasia” beide van Morricone, “Time to say goodbye” van Andrea Boccelli en Parla piu piano uit de Godfather. Het publiek genoot van de prachtig uitgevoerde songs en beloonde Henriëttes optreden met een staande ovatie.

  Als afsluiting bracht het koor de complete "Sound of Music" medley ten gehore. Ook hierin droeg Henriëtte een steentje bij door behalve een extra solo lied, ook de solo partijen uit de medley te zingen. 
  Als toepasselijke afsluiting werd samen Music is Everywhere gezongen. 

  De Melody Singers sloten hiermee een geslaagd concert af. Voor alle stemgroepen zijn nieuwe leden van harte welkom en voor de altpartij is extra versterking zeker belangrijk voor het bewaren van de balans in het koor


 • 2 april 2017, 15.00 uur: Melody Singers Meppel treden op in IJhorst, NH Kerk

  Op zondag 2 april om 15.00 uur zullen de Melody Singers een "beestachtig" concert verzorgen! Met ook solo-optredens van gastsopraan Henrëiette de Groot en concertpianist Tjako van Schie wordt muziek rond een dierenthema gepresenteerd, met muziek van onder andere Joop Stokkermans en the Beatles, maar ook een fraaie bewerking van Die Forelle van Schubert in diverse klassieke stijlen. Daarnaast zal filmmuziek te horen zijn uit The Sound of Music, en zullen solistische bijdragen van de sopraan en pianist klinken. Het concert begint om 15.00, de entree bedraagt € 10 , kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.

 • optredens plus een studiemiddag Melody Singers Meppel

  Drie optredens werden in oktober 2016 verzorgd door het koor de Melody Singers uit Meppel. Twee keer werd een bezoek gebracht aan een verzorgingshuis te weten het Huis Weijdesteyn en het Jannes van der Sleedenhuis, beide in Hoogeveen.   Het koor verraste twee avonden het publiek o.a. met 5 dierenliedjes uit het Grote Beestenfeest, gedichtjes van Cees Stip, op humoristische wijze op muziek gezet door Joop Stokkermans. Ook werd Die Launige Forelle van Franz Schöggle vertolkt, 10 variaties op het oorspronkelijke lied van Schubert, uitgewerkt in de muziekstijl van o.a. Mozart, Wagner, Beethoven en Liszt. De vrolijke medley uit de Sound of Music werd met veel enthousiasme gezongen en als afsluiting volgde, tot grote vreugde van het publiek, een speciaal boekje met oud-Hollandse liedjes. Als derde optreden gaf het koor een concertje in Fort. De pianist van het koor Tjako van Schie woont sinds kort in Fort in het schooltje naast het dorpshuis De Snikke en zo kwam het koor daar terecht voor een studiemiddag plus optreden. Na 's middags gestudeerd te hebben bracht het koor een speciale selectie uit het repertoire 's avonds gratis ten gehore voor de inwoners van Fort. De komende maanden gaat het koor aan de slag voor het concert dat op 30 april 2017 gehouden zal worden. Voor geïnteresseerden is het, voor alle stemgroepen, mogelijk om hier op project basis aan mee te doen. Dat betekent een lidmaatschap van nu tot 1 mei 2017. Na het concert kan iedere deelnemer van het project kiezen: of stoppen of lid blijven van het koor.
  Het koor staat onder leiding van dirigent Gé de Wit en wordt begeleid door concertpianist Tjako van Schie.
  Belangstelling? Voor meer info over het koor kunt u door deze website struinen of neem contact op met de voorzitter Clara Hofstra, 06-23197601.

 • Studiedag en optreden in Fort, zaterdag 8 oktober 2016, 19.30 uur
  Op 8 oktober organiseerden de Melody Singers Meppel een studiemiddag in Fort (Veeningen) bij de pianist Tjako van Schie. De dag werd afgesloten met een gratis toegankelijk openbaar concertje in Dorpshuis De Snikke in Fort. Door ziekte en andere verplichtingen helaas met een kleine maar enthousiaste bezetting.
 • Wij hebben een nieuwe dirigent en een nieuw bestuur! 


  Onze interimdirigent Gé de Wit is bereid om langer te blijven! Lees zijn voorstellingsbrief op de dirigentenpagina! Uiteraard zijn we heel blij met hem, en gaan we vol goede moed de toekomst tegemoet. Gé de Wit is met enthousiasme aan de gang gegaan om aanstaande optredens in goede banen te leiden en heeft al een leus voor de ledenwerving bedacht: “Ik kom alleen nog binnen, met vrienden en vriendinnen. Het wordt voortaan nog dringen, om hier te mogen zingen”.

 • Het nieuwe koorseizoen van de Melody Singers Meppel start dinsdag 18 augustus om 20.00 uur met een nieuw repertoire o.a. van Mozart en Die launige Forelle, variaties op het lied van Franz Schubert. Verder heeft het koor o.a. ook de herkenbare muziek uit de suite van West Side Story in het repertoire.

  Het koor staat onder leiding van dirigent Ronald Kreuk en wordt begeleid door concertpianist Tjako van Schie. De repetities zijn in het gebouw Scola Vocalis, Oosterboerweg 11 in Meppel. Belangstellenden zijn welkom om te komen luisteren of mee repeteren. Voor alle stemgroepen, SATB, zijn nieuwe leden van harte welkom.

  Bel rustig met Clara Hofstra, de voorzitter (06-23197601) voor meer informatie, of loop 18 augustus gewoon even binnen!

 • Sprankelend Lenteconcert door de Melody Singers Meppel

  Op zondag 26 april gaven de Melody Singers Meppel een sprankelend Lenteconcert in de Nederlands Hervormde kerk in IJhorst. Voor een volle kerk vertolkte het koor, onder de inspirerende leiding van dirigent Ronald Kreuk, een gevarieerd programma. Na een bijzonder opgezette introductie, met als ouverture flarden uit het programma door de solisten Tjako van Schie op de piano en door Adriaan Stoet en Lucas Kreuk op viool, werd gestart met de operette "Im Weissen Rössle", vrolijke muziek die het koor met verve bracht.
  Adriaan Stoet en Tjako van Schie brachten de sfeer in een geheel andere stemming met de indrukwekkende "Hebrew Melody" van Isidor Aachron gevolgd door de "Sonate in e-Kl KV 304" van Wolfgang Amadeus Mozart.
  Het programma werd vervolgd met een compilatie van de filmmuziek van "The Sound of Music". Lekker in het gehoor liggende, herkenbare muziek, door het koor gezongen met een prachtig intermezzo door de violisten Adriaan Stoet en Lucas Kreuk, die samen de titelsong vertolkten.
  Na de pauze delen uit de "West Side Story", liefdevolle nummers afgewisseld met de dreigende tonen van de strijd tussen de rivaliserende bendes, de "Jets" en de "Sharks". De liefdesgeschiedenis tussen Tony en Maria met daarin het prachtige duet " Make of our hands one hand, make of our hearts one heart", werd met veel gevoel en emotie door het koor gezongen.
  Hierna volgde een virtuoos  solistisch intermezzo met 3 swingende "Preludes" van Gershwin door pianist Tjako van Schie, waarna violist Adriaan Stoet, begeleid door Tjako van Schie het lied "It ain't necessarily so" van Gershwin ten gehore bracht. Als afsluiting had dirigent Ronald Kreuk drie delen uit de bundel "Broadway" geselecteerd, muziek die het koor, ondanks de vele en lastige teksten en tempowisselingen, goed gezongen voor het voetlicht bracht. Het enthousiaste applaus van het publiek zorgde nog voor een toegift, "The Lonely Goatherd", het jodellied uit "The Sound of Music", waarmee Ronald Kreuk het koor uiterst bekwaam en probleemloos naar het einde van het concert loodste.

  Eerste impressie van ons goed ontvangen Lenteconcert met thema "The Sound of Music".
  Impressie Lenteconcert 2015, 26 april, foto Daan Prest


 • 25 jaar bestaat het koor de Melody Singers Meppel en na de twee succesvolle concerten in november 2013 wordt momenteel hard gestudeerd op het repertoire voor het concert in het voorjaar van 2015. Herkenbare muziek uit de vorige eeuw. Wie kent niet de prachtige, voor velen zeer herkenbare songs uit West Side Story. De musical die momenteel in Carré loopt is ook een ode aan het succes van destijds. Er is voor het koor een fraaie Choral Suite gekocht, met daarin de meest bekende songs uit de film. En daarnaast zal ook de filmmuziek van The Sound of Music een onderdeel vormen van het programma. Aangezien het koor ook altijd met veel enthousiasme operettemuziek zingt is ook Im Weissen Rössle een onderdeel van het nieuwe repertoire.

  Intussen is het koor steeds op zoek naar nieuwe leden. In alle stemgroepen is ruimte voor nieuwe zangers en zangeressen. In de voorbereidingen naar het concert staan in de winter nog twee studiedagen gepland en deze studiedagen zijn voor nieuwe leden altijd zeer waardevol.  Dus stap nu in, kom meezingen op de repetitieavond. De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Scola Vocalis, aan de Oosterboerweg in Meppel.

  Voor meer info: Clara Hofstra, voorzitter, tel. 06-23197601.

  Eind januari bestonden de Melody Singers Meppel 25 jaar en dat heeft het koor natuurlijk met taart en een drankje gevierd. Maar dit was ook het moment om, na de twee geslaagde concerten in november eind 2013, te starten met nieuw repertoire.  De concertcommissie, bestaande uit dirigent Ronald Kreuk, pianist Tjako van Schie en voorzitter Clara Hofstra, hebben daarvoor
  hun keuze laten vallen op een compilatie uit de prachtige operette Im Weissen Rössl  en de populaire filmmuziek van The Sound of Music. Ook recent is de West Side Story in het repertoire opgenomen. Heerlijk voor het koor om te zingen en voor het publiek ongetwijfeld een feest van herkenning.

  Nu is het dan ook het moment voor nieuwe leden om in te stappen en deze nieuwe muziek van begin af aan mee in te studeren. Het koor zoek leden voor alle stemgroepen. Maar een uitbreiding van de bas- en tenorpartijen is zeer wenselijk vooral gezien de belangrijke rol van de mannen in Im Weissen Rössl.

  De Melody Singers repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw Scola Vocalis, Oosterboerweg 11 in Meppel. Neem alvast eens een kijkje op de website: www.melodysingersmeppel.nl

  Voor meer info: Clara Hofstra, voorzitter: 06-23197601

  Melody Singers Meppel wenst u een goed, gezond en gelukkig 2014!


  Gezongen werden de volgende stukken:
  Nocturnos - Mozart
  Medley - Boudewijn de Groot
  Cinemagic! deel 3: "Where do I begin" - Mac Huff

  Stand Bord Stand

  Tijdens de Meppel Uitdag werd ook flink reclame gemaakt voor ons sterrenvriendenplan met maarliefst twee stands, één buiten voor de kerk, en één in de kerk.

  Verslag van de voorzitter:

  We waren om 12.00 uur, al voordat de koster aanwezig was, in de kerk present om onze PR neer te zetten. En zoals op de foto’s op onze website is te zien: helemaal gelukt. Een tafel met laptop met powerpoint en PR materiaal in de kerk en buiten midden in de Hoofdstraat een stand met laptop met onze DVD van ons laatste concert, een gezellige grabbelton plus info materiaal.

  Het was een succesvol gebeuren: fijn gezongen, vooral ook met enthousiasme! Ik denk dat iedereen die meegedaan heeft, genoten heeft! Wat ik aan reacties gehoord heb, was dat de Nocturnos het mooist waren. Dus we krijgen weer bevestigd wat wij denken: dit kunnen we het best.

  Maar het totale optreden was geslaagd en we hadden mooi veel mensen in de kerk zitten en we zijn zeker goed zichtbaar geweest.

  Tjako, heel erg veel dank voor je dubbele inzet, je hebt ons er prima, zonder problemen, doorheen geloodst.
  Achteraf kan ik alleen maar constateren dat het een goede keus is dat we meegedaan hebben ook al vind ik het bijzonder jammer dat onze vaste dirigent Ronald er deze keer niet bij kon zijn. Ik hoop dat dat de volgende keer wel lukt natuurlijk.

  Tot slot: een bedankje voor iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft om dit optreden te laten slagen. En zonder iemand te kort te willen doen: Callista en Ans waren de hele middag present en zonder hen hadden we het niet zo perfect kunnen realiseren!

  Clara Hofstra
  Voorzitter Melody Singers Meppel


  Zie ook de RTV-impressie van de Meppeler Uitdag op youtube