HomeOver onsDirigentPianistContactVerslagenArchiefLeden

Dirigent Gé de Wit

Gé de Wit, dirigent

Gé de Wit vertelt:

Omdat de "Melody Singers” in januari 2016 plotseling geen dirigent meer bleken te hebben, bood ik hen aan om dit koor zólang te dirigeren …totdat zij een nieuwe dirigent zouden hebben gevonden. Omdat die tijdelijke samenwerking uiterst prettig verliep, vroeg ik aan de koorleden of ik niet langer mocht blijven ! En omdat dat mocht …zal ik me nu even kort moeten voorstellen :

Mijn naam is Gé de Wit en ik werd geboren op 25 januari 1959 in Geleen. Ik ben dus een Limburger. (..Maar die schijnen wel héél muzikaal te zijn.)
Vanaf mijn 6e levensjaar speelde ik accordeon in “het Accordeonorkest van de Muziekschool Geleen”, o.l.v. de fantastische dirigent dhr. Willy Bonné.
Na de Havo volgde ik de Conservatoriumopleiding in Maastricht, met als hoofdvakken Accordeon en Schoolmuziek.
In Limburg was ik tijdens die opleiding ook reeds verbonden als dirigent van het Poolse Zang- en Dansensemble “Wesoly Tulacz” (oftewel: “De Vrolijke Zwerver”), uit Brunssum. Met dit koor ontving ik in 1985 in Koszalin (Polen), tijdens een internationaal korenfestival de éérste prijs voor “beste dirigent van een Pools koor uit het buitenland”.
In 1986 kreeg ik een vaste aanstelling als muziekdocent aan “Het Wolfsbos, afdeling de Groene Driehoek” in Hoogeveen, waar ik nu al meer dan 30 jaar, nog stééds met veel plezier, les geef.
In 1986 begon ik ook weer als dirigent bij verschillende koren te werken. Aanvankelijk bij het (streng gereformeerde) kerkkoor “Soli Deo Gloria” (Alteveer/Kerkenveld) en bij het “Kerkkoor” (Ruinen), bij “Kunst naar Kracht” (Ruinen), “The Spotlights” (Ruinerwold), en ongeveer 25 jaar bij “De Vriendenkring” (Giethoorn), meer dan 11 jaar bij “het Asser Mannenkoor” (als opvolger van Dick Dijk), vele jaren bij “Amicitia et Cantus” (in Beilen) en lange tijd bij het Popkoor “The Midges” uit Meppel. Méér dan 25 jaar ben ik overigens tevens dirigent bij het zéér gezellige mannenkoor “de Geuzingers” uit Ruinen.

Ik zou het héél fijn vinden, wanneer we met mijn aantreden voor dit koor ook weer nieuwe leden bij ons koor mogen verwelkomen !
(Er loopt overigens al een heuse nieuwe ledenwervingsactie met de naam :
“Ik kom alleen nog binnen, met vrienden en vriendinnen. Het wordt voortaan nog dringen, om hier te mogen zingen”.)

Bovendien heeft dit koor als begeleider de beste pianist die een koor zich maar wensen kan, en wel de briljante pianist en componist Tjako van Schie.

Met vriendelijke groeten, Gé de Wit