HomeOver onsDirigentPianistContactVerslagenArchiefLeden

Dirigent Svetla Kleijn-AnastasovaSinds februari 2022 heeft ons koor een enthousiaste en zeer ervaren nieuwe dirigent: Svetla Kleijn-Anastasova is geboren in Bulgarije en is op jonge leeftijd al begonnen met muziek. Svetla heeft aan het muziekgymnasium voor Bulgaarse volksmuziek in Shiroka Laka de opleiding voor zang en instrument gevolgd. Aansluitend heeft zij aan de academie voor muziek en kunst in Plovdiv gestudeerd en daar haar diploma koordirectie gehaald. In Bulgarije heeft Svetla enige jaren een klassiek kinderkoor en een kerkkoor gedirigeerd. Internationale ervaring heeft zij opgedaan door te reizen en te zingen in één van de bekendste koren uit Bulgarije, "The Great Voices of Bulgaria".

Svetla woont sinds 2004 in Nederland samen met haar man Frank en hun zoon in het Drentse dorp Koekange. In Nederland heeft zij 4 jaar in Zwartsluis de "Kolksluuszangers" gedirigeerd. Vanaf 2008 tot 2016 was Svetla dirigent van het "Heino's Mannenkoor". Met dit koor heeft zij ook een aantal buitenlandse optredens gedaan, o.a. in Letland, Bulgarije, Polen en Hongarije.

Vanaf maart 2013 is Svetla dirigent van het "Hasselt's Mannenkoor". Vanaf 2016 heeft zij ook het mannenkoor "De Geuzingers" onder haar hoede, een koor uit het Drentse Ruinen. Sinds 2018 is Svetla ook dirigent van het gemengde koor "Zanglust" uit Dalfsen. In Amsterdam heeft zij de leiding over het Ensemble "Chubritsa", een bijzonder gezelschap dat zich voornamelijk bezighoudt met het spelen en zingen van Bulgaarse folk muziek. Svetla geeft naast haar dirigentschappen ook workshops op scholen en zangles aan kinderen en volwassenen.